Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidningens flytt väcker känslor

Tidningen Ångermanlands flytt från Strandgatan till SE-Banken tidigare lokaler har vållat en infekterad debatt på nätet.

Företagare och andra tycker det är helt fel att tidningen tar över lokaler som istället borde utnyttjas av andra företag. Andra tycker att köpmännen i Härnösand gnäller och påpekar att det inte är konstigt att folk åker till Birsta för att handla.

Lina Dahlbom är kommunens centrumutvecklare.


Vad tycker du som centrumutvecklare att tidningen flyttar in i centrum?


- Det här är en anonym entré till centrum och att tomma lokaler vid en så stor entré kan ge ett dött intryck. Handlarna vill ju ha draghjälp. Det som är bra är att tidningens kunder på annonssidan kommer nära, det underlättar samarbetet.

Peter Högström driver Intersport på Köpmangatan:

- Klart att det vore bättre med en butik i de här lokalerna. Samtidigt är det en svår lokal att jobba i, den är långsmal och jag skulle inte vilja bedriva affärsverksamhet där.

Studenterna som bor i huset kan få problem. Studenterna fick under tisdagen beskedet att de blir uppsagda på grund av renovering. En stressituation mitt inne i slutproven då man nu måste hitta ett nytt boende till hösten.

Patrik Wallgren är kundansvarig för Norrvidden i Härnösand:

- Studenterna har tre månaders uppsägning som vanligt, och det handlar om mellan tjugo till trettio personer Vi måste göra någonting bättre än att ha studentbostäder mitt i smeten.

[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/27070]Läs tidigare artikel: Nu ska vi flytta[/url]


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53