Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Sollefteåbo köpte Djupövägshusen

Det är Hans Abrahamsson som köpt hyreshusen på Djupövägen i Sollefteå. Han är huvudägare till nybildade Älvtorpet bostäder i Sollefteå AB, som köpt området.
– Min målsättning är att förvalta husen lika bra som Norells gjort det. De har gjort ett fantastiskt jobb, säger han.

Hans Abrahamsson är bördig från Sollefteå och har såväl släkt som vänner kvar i hemstaden. I olika bolag, Salsjöhöjden och Hansakronan, äger och förvaltar han också fastigheter. Bland annat ägde han tidigare bostadsområdet Tjärnen i Sollefteå, Men det var innan skandalomsusade Bostad Nord drev det området i botten.

Nu är det flera år sedan något av bolagen ägde några fastigheter i Sollefteå.

– Jag blev intresserad av Djupövägen när jag såg att det var till salu. Det är fina hus med fina lägenheter och läget är väldigt bra. Förvaltar man det rätt är det inga problem att få hyresgäster, säger han.

Hyreshusområdet omfattar 17 punkthus med totalt 306 lägenheter. I dagsläget är ett tiotal lägenheter vakanta och området har mellan 700 och 800 hyresgäster.

Abrahamsson är sedan många år baserad i Sundsvall, men intresset för Sollefteå är stort.

– Jag är ofta i Sollefteå och det här var en affär med hjärtat också, säger han.

Den här affären är en av de största fastighetsaffärerna någonsin i Sollefteå om inte den största.

Vad betalade du?

– Nej, det avslöjar jag inte.

I början av veckan träffade Hans Abrahamsson den personal som skött om hyreshusen och kom överens om att de ska fortsätta jobba, fast åt den nye ägaren.

När Abrahamsson formellt kan ta över är lite oklart. Det blir tidigast den 1 november och senast till årsskiftet.