Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Modospelaren om klubbens träningsrutiner: "De vågade inte köra hårt"


Uppdatering måndag 08:27.

Ny fredag, nytt Hockeypuls.
Denna vecka gästar Jacob Blomqvist från Brynäs. Tillsammans med Adam Johansson och Jonatan Lindquist pratar han bland annat om årets säsong, jämför Brynäs med Modo och Leksand, hur kval skiljer sig beroende om du är SHL- eller HA-lag och mycket annat gott.
Sedan får Jonatan Lindquist gå lös på slutet med en liten World Cup-special där han har flera Timrå-, Modo-, Brynäs- och Leksandspelare med.

MISSA INTE! Hockeypuls finns nu även som podcast på iTunes och Acast. Följ oss där!

Om du inte vill eller kan se/lyssna på hela programmet har vi satt ut vissa hålltider som kan vara intressanta för er. Dessa följer nedan.

2:27: Lilla Valbo har producerat väldigt många hockeystjärnor. Hur lyckas de? Jacob Blomqvist har en teori.

4:56: Jacob Blomqvist berättar om årets säsong i Brynäs. Varför laget lyckats slå alla experter på näsan denna säsong, chanserna att ta en topp sex-placering, den unga talanggruppen i föreningen, Anton Rödins skadefrånvaro och mycket mer.

12:38: Det finns en kille i Brynäs som borde hyllas mer, tycker Blomqvist. En man som ligger bakom fysträningen i föreningen.

14:12: Blomqvist har spelat i Modo, Brynäs och Leksand bland annat. Han jämför dessa tre klubbar, hur de tränar, fansen och klimatet i föreningarna. En klubbs träning tycker han skiljer sig från de andra två.

18:47: "Jacke" pratar om tiden i Leksand, hur otroliga fansen var och om de "förtjänar" att spela i SHL. Han minns även tillbaka till en turbulent tid där det var en väldig ruljans på spelare och ledare. Sedan levererar han kanske bästa citatet i Hockeypuls historia då han berättar en anekdot från LIF-tiden: "Den där falukorven har jag betalat".

23:24: Hur är det att spela ett kval? Jacob Blomqvist har varit i SHL- och HA-lag som kvalat för att hålla sig kvar och ta sig upp. Han jämför känslorna, berättar om den tunga kvaltiden i Modo, framåtandan i Leksand och tipsar även klubbar som är på väg att kvala. Han minns även när den dåvarande sportchefen Markus Näslund gick till Modos omklädningsrum för att prata med lagets profiler om kvalet.

26:12: Jacob Blomqvist berättar varför han lämnade Modo och Leksand.

28:45: OM Brynäs erbjuder Jacob ett livstidskontrakt, skriver han på? I Hockeypuls berättar han hur han tänker om framtiden.

33:55: Första World Cup-uttagningen sker 2 mars. Då ska Rikard Grönborg presentera 16 namn. I Hockeypuls berättar Jonatan Lindquist om hur laget ska se ut och hjälper även Grönborg att pussla ihop spelarna.

39:28: Jonatan Lindquist ny förbundskapten efter Rikard Grönborg eller ny tränare i Brynäs efter "Bulan"? Ja, varför inte känner övriga i Hockeypuls.