Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Thylle" trivs i Las Palmas

Sedan 15 oktober förra året har paret Lennart och Norma Thylander tjänstgjort i Svenska kyrkans församling i Las Palmas på Kanarieöarna.

- Vi trivs kanon, säger Lennart "Thylle"Thylander.

När Allehanda Media ringer till Lennart Thylander i Las Palmas på tisdagsförmiddagen sitter han och hustrun Norma på altanen och äter frukost. Men de är inte ensamma.

- Vi har Lennart och Britta Granlöf från Styrnäs på besök under ett par veckors tid.

Thylanders har funnit sig bra tillrätta i Las Palmas. Fram till 13 april tjänstgör Lennart som turistpräst och Norma som husmor i Las Palmasförsamlingen.

- Den 14:e åker vi hem och den 17 april träder jag åter i tjänst i Ådalsbygdens pastorat.

Svenska kyrkan har också en församling i San Augustin längre söderut på Gran Canaria. Varje måndag bistår Lennart Thylander prästen där. En av arbetsuppgifterna är att viga svenskar som gifter sig.

- I måndags hade jag att ta hand om fyra vigslar.

I Las Palmas är kyrkan en träffpunkt för i första hand svenskar som både är bofasta året om, halva året eller delar av året och som återkommer år efter år. Varje söndagskväll har Lennart Thylander gudstjänst i kyrkan. Man har öppet på begränsade tider och ordnar då olika aktiviteter. Som på onsdagar.

- Då bjuder vi på sillunch vilket är mycket populärt. Det blir liksom lite av midsommarafton varje onsdag men utan nubbe.

Varje torsdag har man ett välbesökt kvällsarrangemang där inte minst en soppa tillagad av Norma med tillhörande hembakt bröd fungerar som lockbete.

- Jag har tagit konceptet från Café 19 i Styrnäs men eftersom vi börjar klockan sex har vi döpt det till Café 18.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70