Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelin om 2–1-målet: "Jag gick hundra procent på boll"

Kramfors vann premiären över Gottne. Om det var rättvist diskuterades inte så värst – däremot det som föregick segermålet som Tobias Törnsten dundrade in.
– Min upplevelse är att det är schysst duell mellan oss – sedan vet jag inte vad som händer förrän jag ser Törnstens kanon gå i mål, säger KA:s Petter Thelin.

Kramfors brukar av hävd komma ifrån seriepremiärerna med gott utfall. Allt enligt en gedigen statistik sammanställd på den lokala fotbollssajten fotbolly.se

Bara två gånger under 2000-talet har ådalslaget förlorat inledningsmatchen, 2005 och 2009.

– Ja, jag såg det jag med. Det var roligt att vi lyckades bättra på den statistiken, även om vi inte gjorde någon spelmässig höjdarinsats, sade KA-tränaren Henrik Karlsson efter segern.

Karlsson var nöjd med mittförsvaret och på det sätt laget stängde matchen i uddamålsledning.

Apropå 2–1-målet. Hur uppfattade du det?

– Från bänken ser man ju inte alls vad som händer, men man vet ju av hävd att målvakterna brukar få frispark vid minsta lilla, svarar KA-tränaren diplomatiskt.

Vi ställde givetvis frågan även till den närmast inblandade, KA-forwarden Petter Thelin som var den som tog duellen med Gottne-målvakten.

– Jag gick hundra procent mot bollen. Det blev ingen screen över huvudtaget, men jag uppfattade inte vart bollen tog vägen efter det jag fick huvudet på den, erkänner Thelin som fick mycket långbollar mot sig.

– Hade jag satt mitt friläge innan deras slumpmål till 0–1 kanske vi kunnat spela ut mer, men nu blev matchbilden ungefär som väntad. Skönt att inleda med en seger... och 2–1 är alldeles lagom, summerar Petter Thelin som gick mållös av planen den här gången.

Kramfors bästa? Mittbacken Fredrik Viking samt mittfältaren Calin Marius som krigade stenhårt i drygt 90 minuter. "Lånet från Frånö" Ovidiu Mendizov som väntat bra som vänsterback.

Läs mer: Gottne förbannad på domaren: "Två matchavgörande situationer"

Tabellen/spelprogrammet i Division 3 Mellersta Norrland:

BILDEXTRA: Se Jens Näsmans matchbilder från mötet Kramfors–Gottne