Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terrordrabbade bandets sångare misstänker Bataclanpersonal

Jesse Hughes, sångare i rockbandet Eagles of Death Metal, har väckt ont blod med ett uttalande om att gärningsmännen i terrorattentatet under bandets spelning i Paris i höstas ska ha haft kopplingar till konserthuset Bataclan.

I en intervju med amerikanska Fox Business säger Jesse Hughes att han kände sig misstänksam mot Bataclans säkerhetspersonal och att attentatet där 89 personer miste livet kan ha varit ett så kallat insiderjobb.

Hughes säger att han omedelbart började känna sig illa till mods när en vakt på backstageområdet undvek ögonkontakt med honom.

– Jag gillade honom inte alls, så jag gick omedelbart till arrangören och sade att jag ville byta ut honom. Då fick jag höra att några av de andra vakterna inte dykt upp än. I slutändan visade sig att runt sex av dem inte dök upp alls. Av respekt för den pågående polisutredningen vill jag inte göra något definitivt uttalande. Men jag kan säga att det ju är ganska uppenbart att de frånvarande vakterna hade anledning att inte dyka upp.

Bataclans ledning avvisar bestämt Hughes funderingar.

"Jesse Hughes vettlösa påståenden är sprungna ur ett oerhört trauma. Alla vittnesmål från dagen visar på säkerhetspersonalens professionalism och mod. Deras ingripanden räddade sannolikt hundratals människoliv", heter det i ett uttalande. (TT-AFP)