Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terese stoppade trakasserierna mot den unga pojken – hyllas i sociala medier

Terese Lundqvist grep in när en ung pojke mobbades av ett okänt ungdomsgäng. Eftersom hon själv blivit mobbad så var det självklart för henne att handla.
– Jag bestämde mig för att aldrig vara den som bara står och tittar på, säger hon.

Det var när Terese Lundqvist var på en affär i Kramfors för att handla som hon hamnade bakom ett gäng ungdomar på sex till sju personer i kassakön. Hon reagerade på att en av killarna trakasserade en ung pojke och kallade honom för glåpord som bögjävel och äckelunge.

Hon försökte få ögonkontakt med kassapersonalen, som istället sänkte blicken. Terese bestämde sig då för att rycka in, så hon tog tag i armen på killen och ifrågasatte hans handlande.

– Jag sa att så där säger man inte till andra människor och attityden jag fick tillbaka var inte av denna värld. I stil med, "Bruden, ingen säger så till mig. Jag är ju kung", säger hon.

Läs mer: Pensionerade prästen Pia protesterade mot nazisterna –Nu hyllas hon på nätet

Efter att den utsatte pojken betalat för sina varor skyndade han sig mot utgången. Terese såg att han verkade ledsen och började snart ana oråd när delar av ungdomsgänget följde efter honom ut från butiken.

– Det var då som jag började uppleva situationen som hotfull. Då tänkte jag att det här har bara börjat.

När Terese kom ut så såg hon hur ungdomsgänget hade omringat den utsatte pojken. Terese som hunnit blivit ännu argare läxar då upp killen.

– Jag sa att det inte var något fränt med honom och att han inte var någon gud eller kung för att han höll på som han gjorde.

Killen bad då om förlåtelse till Terese, men hon uppmanade i stället honom att säga förlåt till den unga pojken, vilket han gjorde.

Terese erbjöd sedan pojken skjuts hem. I bilen framgick det att pojken inte kände någon av killarna sedan tidigare. Han var bara på affären den kvällen för att handla godis.

Läs mer: Årets hetero vågar ta ton – Malena Ernman hyllades för sitt civilkurage på gaygala

Det var viktigt för Terese att få dela med sig av händelsen. Hon blev själv mobbad när hon var yngre och önskar att någon hade stått upp för henne.

– Det är klart att jag önskade att jag hade kunnat gå hem från skolan och känt att någon fanns där och stod upp för mig. Folk förstår inte hur mycket ord påverkar , säger hon.

Hennes inlägg på Facebook har i skrivande stund fått över 2 000 delningar och i kommentarerna så hyllas hon för sitt civilkurage.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.