Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terapin har frigjort Shakira

Rullande höfter och oblyga texter.

Nu avslöjar Shakira: Terapin har hjälpt henne till frigörelse.

Att känna att alla kvinnor är sensuella och att upptäcka det i mig själv har varit en underbar upplevelse, säger hon.

En colombiansk popbaronessa blickar ut över Nybroviken.

Vilken vacker stad, säger hon och ler.

I klädd guld och leopardklänning har Shakira intagit Grand Hotel i Stockholm.

Hon är här för att prata om sin nya skiva "She wolf".

Ett popalbum vars titel säger lika mycket om sångerskan som musiken.

"She wolf" är kvinnan av vår tid. Det finns en she wolf i var och en av oss. Det representerar kvinnan som tror på sina behov och går efter det hon tror på. Hon försvarar sin frihet och har nått en ny slags individualitet, säger Shakira till TT Spektra.

Hon funderar:

Men samhället kan i bland förtrycka det. Förtryck är samhällets cancer och friheten är botemedlet. Ju friare vi är desto lyckligare är vi. Sorgligt nog, under vår korta existens, tillbringar vi vår tid med att bygga burar som vi placerar oss i. I stället för att bryta oss ur dem.

Bor på Bahamas

Numera lever popstjärnan en lugnare livsstil - på Bahamas.

Hon förklarar att den karibiska önationen hjälper henne att hålla balansen med sitt artist-jag och sitt personliga jag.

Att balansera livet mellan det privata och det offentliga är den svåraste personliga utmaningen en artist möter. Men jag tycker att jag har gjort ett bra jobb än så länge. Bahamas ligger mittemellan USA och Colombia, så det är en strategisk position. Möjligheten att kunna återvända till mitt lilla näste i Bahamas med mina hundar och min trädgård har hjälpt mig, säger Shakira, och fortsätter att berätta om vad hon gör hemma: Jag älskar att läsa, jag älskar trädgårdsarbete, gå på bio, äta och att titta på dåliga filmer. Det är min "guilty pleasure", säger Shakira och skrattar så att guldhalsbanden skramlar om halsen.

Frigjort sig själv

De senaste åtta åren har 32-åringen gått i terapi - något som har "gjort underverk" med hennes liv.

Det är något som jag rekommenderar alla att göra. Inget går upp mot att ha tre timmar i veckan för att gå igenom sina handlingar och sin mentala karta. Det är viktigt att ha en karta över sitt psyke. Att förstå var man kommer ifrån och var man är på väg. Jag vill ha kontroll och veta vad mitt undermedvetna planerar. Det handlar om att frigöra sig från kedjorna av ens egna begränsningar. Skulle jag ge ett råd till någon så skulle det vara att skaffa en bra terapeut, säger Shakira.