Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tennisfesten i Kramfors: England och Ryssland dominerar – Linus Lövgren tre bollar från final

Hemmaspelaren Linus Lövgren var en av blott tre svenskar som fanns kvar när ITF-turneringen i Kramfors fortsatte med kvartsfinal- och semifinalspel under torsdagen.
– Det känns surt att vara så nära en final, suckar Linus efter det att han och den ryske dubbelkollegan tappat en 7–5-ledning i super-tiebreak till förlust 7–10.

Den sjätte tävlingsdagen av ITF High Coast Junior World Ranking Tournament 2016 bjöd på många fina tennismatcher.

Glädjande nog var det också väldigt respektfullt och sansat uppträdande bland de aktiva trots att så mycket stod på spel.

I singelturneringarna försvann de två återstående svenskorna Molly Helgesson och Ida Ferding tidigt på förmiddagen, men Molly hade en chans till på eftermiddagen.

I par med engelskan Gemma Heath vann man till slut över ett engelsk/rumänskt par med 10–5 i det avgörandet super-tiebreaket.

– Vi släppte tyvärr in dem i matchen i ledning 6–3, 5–1 – men skönt att vi lyckades komma tillbaka och fixa finalbiljetten, summerade Helgesson som var här i höstas och vann uteturneringen i Kramfors.

– Jag gillar att vara här. Man känner att här är man för att spela tennis hundra procent... och inte så mycket annat, säger hon och ler.

Dagens intressantaste match utifrån ett åskådarperspektiv var onekligen dagens sista på bana 2. Dubbelmatchen på killsidan där hemmaspelaren Linus Lövgren i par med 15-åriga löftet Timofey Skatov ställdes mot det norska paret Bratholm/Sulen.

Men det började illa...

– Ja, vi var inte alls med från start. Vi fick inte fart på fötterna och missade mycket mer från bakplan än vi gjort tidigare i turneringen, förklarar Linus som dock briljerade av och till med ett vasst serve- och volleyspel.

Lövgren/Skatov lyckades dock hitta in i fighten på något sätt i slutet av det andra setet och via några riktigt vackra bolldueller tog man hem setet efter tiebreak, 7–6 (7–5).

I dubbel kör man inget tredje långt set utan där avgör ett supertiebreak där det är först till tio vunna bollar som gäller.

Vid första sidbytet stod det 3–3, vid det andra 7–5 till det svensk/ryska paret.

– Tyvärr tappade vi fem raka bollar då de lyckades returnera väldigt starkt i slutskedet. Möjligen kan man glädjas med lite distans till det här, men just nu känns det riktigt surt att man var så här nära en finalplats, avslutar Linus och gör en glipa mellan tummen och pekfingret.

Under fredagen spelas dubbelfinalerna medan lördagen är vigd för singelfinalerna.

En av favoriterna till killarnas titel är just Lövgrens dubbelkollega Skatov, medan ryska Kristina Kislyak är tjejfavorit främst utmanad av engelskorna Nell Miller och Gemma Heath.

-

Läs mer: TV: "De här tennisturneringarna omsätter flera miljoner för oss i Kramfors"

Läs mer: "Jag är i Kramfors för att härdas"

Läs mer: Mora kollapsade – Tingsryd eller Leksand väntar för Modo i direktkvalet