Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-årige TV-kändisen Lancelot Carnello klar för tennisturneringen i Kramfors

Den svenska tennisfamiljen Carnello orsakade en bred diskussion för några år sedan inom idrottsrörelsen. Familjen valde att berätta att de gick all-in för att sönerna skulle bli så bra det bara gick på tennis. Till veckan får vi se mellanbrodern Lancelot, 15, i Kramfors ITF-turnering dit han fått en wild-card.

Annons

På lördag inleds kvalspelet till årets tredje ITF-turnering i Kramfors. Till skillnad från de två som avgörs i mars genomför man den här veckan utomhus.

– Det är i alla fall det vi planerat och gjort upp spelprogrammet efter. Men det är klart – blir det ett katastrofväder och de sex utebanorna inte är spelbara kan vi förstås använda de tre vi har inomhus i hallen, säger Henric Danielsson som precis som vanligt är tävlingsledare för den internationella junior-ITF:en.

Grusturneringen är en så kallad Grade 5 på ITF-rankningen, den lägsta kategorin, men det hindrar inte från att det står det spelare i kö för att få vara med.

De 22 högst rankande spelarna som anmält sig får direkt en plats i huvudturneringen på såväl kill- som tjejsidan, men utöver det finns det tio platser man antingen kan kvala sig till eller så får man ett wild-card (en garanterad startplats) av arrangören.

– Vi har faktiskt en lång kö för att vara med i kvalet också, så det verkar som om vår turnering är en som ungdomarna gärna vill komma hit och spela, konstaterar Danielsson som samtidigt avslöjar ett par av de namn som fått wildcarden till årets turnering.

Arrangören brukar prioritera de egna lokala talangerna – och så har även Kramfors Tennis valt att göra. En plats i huvudturneringens första omgång har därför gått till hemmaspelarna Linus Lövgren samt tjejtrion Julia Keranovic, Elvira Edström och Lisa Wang.

Men till den skaran sällar sig också nu ett tennislöfte känd från TV. För visst minns Ni väl familjen Carnello som valt att flytta runt i världen för att ge sina söner de bästa möjligheterna för tennisträning.

Föräldrarna Mona och Peter samt sönerna Elliot (född 1995), Lancelot (2001) och Camelot (2011) har dykt upp i tv-rutan i flera omgångar. Nu senast i SVT-sportens reportageserie "Här är framtidens stjärnor", men de var även inbjudna till Skavlan 2014.

– De åker fortfarande världen runt för att tävla och det kändes som ett lämpligt tillfälle att låta honom visa upp sig här på hemmaplan nu. Förmodligen går han i huvudturneringen på tisdag, berättar Henric Danielsson.

15-årige Lancelot har haft ett småkämpigt tennisår 2016 och kommer närmast med en jobbig svit av missade ITF-kval. Först på Bahamas i början av juli, sedan i Finland i slutet av juli och nu senast i en turnering i Belgien.

Men kanske är det i Kramfors allting vänder...?

Mer läsning

Annons