Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Technichus fick norsk miljon

En och en halv miljon norska kronor, motsvarande ca 1,7 miljoner svenska kronor, har tilldelats Technichus för deras sätt att inspirera unga inom naturvetenskap.

Under fredagen fick Technichus checken på 1,5 miljoner norska kronor av Statkrafts vd Per Nordlund som var på plats för överlämnandet.

- För oss är det oerhört viktigt att säkra framtidens kompetens och se till att nästa generation tar vid utvecklingen av ren energi, säger Per Nordlund, i ett pressmeddelande.

Technichus har sedan tre år tillbaka bedrivit ett samarbete med Vitensenteret i Trondheim i Norge. Tillsammans har de ur Statkrafts fond i år fått dela på 3 miljoner norska kronor.

- Vi delar ut bidrag på ungefär fem miljoner kronor varje år, säger Per Nordlund.

Både Technichus och Vitenesentret arbetar båda för att utveckla installationer och pedagogiska program som inspirerar barn till att lära sig mer om de naturvetenskapliga ämnena.

- Vi ska använda pengarna till att göra en mobil utställning om hållbar utveckling, säger Sigge Tjärnlund.


JESSICA IVARSSON
0611-554800