Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatrar synas i London

Annons

Efter takraset i en teatersalong i London höjs oroliga röster och krav på åtgärder. Inspektioner har gjorts på flera håll. Teatrarna hör till Londons turistmagneter.

I kölvattnet av olyckan genomförs nu byggnadsinspektioner på flera av Londons äldre teatrar, en säkerhetsåtgärd och inte betingat av att man bedömer riskerna som stora, framhåller Nickie Aiken, kommunpolitiker i Westminster.

På Apolloteatern, där raset inträffade, har man granskat själva takkonstruktionen. Stommen höll - och den bedöms klara kraven; däremot lossnade gips och murbruk från innertaket ovanför publiken. Kanske hade regnvatten trängt in efter skyfall.

Raset hände sent i torsdags kväll på Apollo Theatre nära Piccadilly Circus, som var i det närmaste fullsatt. Nästan 80 personer skadades, de flesta lindrigt men sju fick föras till sjukhus.

Musikalartisten Anton Zetterholm, 27 år och från Växjö, spelade i "Les Misérables" i huset bredvid. Arbetskamrater till honom deltog i räddningsarbetet.

Det var väldigt mycket damm och skräp i såren, många trasiga händer, många chockade och många som svimmade, berättar han för TT.

Teaterkritikern Dominic Cavendish uttrycker i tidningen The Telegraph farhågor för att säkerhetsdubier nu ska hålla besökare borta. Många gamla teatrar är enligt Cavendish i behov av upprustning.

Mer läsning

Annons