Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterspegel med lång erfarenhet

– Det här är ett fantastiskt gäng. Jag glömmer ofta bort att jag har med amatörer att göra. Det är därför att det här inte är några vanliga amatörer. Inom Teaterspegeln finns erfarenhet och kunnande i betydligt större utsträckning än inom vanliga amatörgäng.

Iso Porovic´, som är professionell skådespelare och varit chef och konstnärlig ledare för Teater Västernorrland är full av beundran när han beskriver verksamheten inom Teaterspegeln i Örnsköldsvik. Han är regissör för årets föreställning på Gnistan med premiär lördagen den 31 januari.

I år är det dessutom extra festligt redan vid premiären eftersom det är ett 20-årsjubileum. Ensemblen spelade de elva första åren i bygdegården i Nävertjäl. Tack vare den stora publiktillströmningen ansågs det lämpligt att flytta till Gnistan för nio år sedan.

Årets föreställning heter "I lögn och ro" och har skrivits av engelsmannen Derek Benfield. Det är en typisk fars. Det är alltså väldigt mycket smäll i minst tre av de nyinköpta dörrarna. Handlingen utspelar sig på ett litet landsortshotell. Det brukar vara väldigt lugnt på detta hotell. Ägaren överlåter därför med varm hand skötseln av hotellet till sin bror spelade av Christer Wisten. Han gör för övrigt come back i ensemblen efter tre års ledighet på grund av studier. Den vikarierande hotellchefen räknar med en lugn helg. Men det blir förstås något helt annat. Två herrar skriver in sig och dessutom visar det sig att de har sina älskarinnor med sig och sedan blir det bara värre och värre med förvecklingarna.

Och som vanligt när det gäller Teaterspegeln är scenbygge, samt ljus och ljud och klädsel av högsta klass. Allt är genomtänkt och professionellt.

– Det är väldigt trevligt att komma till Örnsköldsvik och regissera det här gänget, säger Iso Porovic´. Det blir en bra föreställning.