Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teatergrupp från Navet gjorde succé på Babelsberg

Torsdagskvällens teaterföreställning med brukare och personal från Navet, gjorde under ledning av teaterpedagogen, Agneta Holmström, en bejublad föreställning på det anrika Babelsberg i Kramfors

Citatet ”Bättre sent än aldrig”, har väl aldrig passat bättre än torsdagen den 22/10, då föreställningen som teatergruppen Disa vid Navet i Kramfors, äntligen fick framföra sin föreställning ”TV-kväll”.

Den skulle ha hållits under våren men fick flyttas fram pga rådande omständigheter. I torsdags var det äntligen dags för anhöriga och andra att i begränsat antal, få ta del av vad gruppen hade repat under en längre tid.

Agneta Holmström, teaterpedagog, har tillsammans med brukare och personal arbetet fram det material, som vi fick ta del av.

Så här kunde vi läsa i programbladet: ”Den här föreställningen är det ingen som skrivit manus till. Mycket har förstås vuxit fram genom teatergruppens improvisationer, men alla som är med har bidragit med idéer, önskemål, kostym och rekvisita.

Vi har utmanat och lyft varandra, spånat och skrattat tillsammans.

Själva processen är det som verkligen räknas och allt kommer kanske inte att synas. Mycket sker fortfarande inuti så….titta lite extra noga efter alla guldkorn.”

Handlingen utspelar sig i ett vardagsrum där två döttrar lämnas ensamma då barnvakten, som skall titta till dem medan föräldrarna är borta, gör något helt annat än att se till barnen.

Flickorna turas om att ha kommandot över fjärrkontrollen och börjar se olika program från; Bollibompa, Pävän kappala, Fem myror är fler än fyra elefanter, Saltkråkan och Idol.

Efter pausen, där personalen serverade fikat direkt vid platserna, följde: Nyheter med sport och väder, Grevinnan och betjänterna, Baren samt slutligen thrillern; Gräsklipparen brinner.

Såväl brukare som personal fanns med på scenen, bakom kulisserna eller hjälpte till med rekvisita.

Samspelet mellan brukarna, personalen och regissören visade på stor interaktion. Det gick inte heller att ta miste om hur roligt de har tillsammans vilket även spred sig till oss i publiken där stämningen i salongen ökade i takt med att tiden led.

När föreställningen var slut fanns ingen gräns för de ovationer som besökarna uttryckte.

För musiken stod husbandet Ubbe Byström och Markus Molin.

Ljus och ljud: Kevin Bradshaw, Florian Schramm och Erik Nordlander.

Rekvisitörer: Susann Burström Hjelm, Kia Eriksson, Katarina I Näsholk, Christoffer Walther med flera.

Fantastiskt kul på Babelsberg.

Ann-Christin Tjernström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel