Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teater lät publiken välja favorit

Annons

När publiken fick bestämma blev "Den flygande handläggaren" förstahandsvalet. Pjäsen om "superhjälten" Marianne på Försäkringskassan, som rycker ut till de svagas försvar, får premiär på Folkteatern i Göteborg den 18 januari.

Ulrika Josephsson, vd och konstnärlig ledare för Folkteatern, berättar i ett pressmeddelande att två av varandra oberoende personer under loppet av en vecka hörde av sig till teatern och bad om att Gertrud Larssons pjäs skulle sättas upp.

Vi på Folkteatern blev nyfikna, läste den och tyckte att den skulle passa oss och vår publik perfekt, säger hon.

Regisserar gör Natalie Ringler och i rollistan återfinns bland andra Ulla Berg Svedin, Karin de Frumerie och Anders Granell.

Vårens satsning på den unga publiken blir "Det röda trädet", fritt efter den Alma-prisbelönte barnboksförfattaren och konstnären Shaun Tans bok. För regin står Lars-Eric Brossner medan Sören Brunes gör den magiska scenografin och Cecilia Milocco ensam gestaltar föreställningen på scenen. Urpremiären hålls i februari.

I maj gästas Folkteatern av den hyllade franske regissören och dramatikern Joêl Pommerats föreställning "La réunification des deux corées". Den har urpremiär i Paris i januari.

Mer läsning

Annons