Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlar i Schack 4:ans riksfinal

Nu laddar eleverna i klass 3-4 vid Backe Centralskola för besöket i Globen, Stockholm, 29 maj för deltagande i Schack 4:ans riksfinal. De tio eleverna kommer att åka till Stockholm för att representera sitt län sedan 1974, Jämtland, Ångermanlänningar som man är. I fjol representerade Bodums skola i Rossön Ångermanland i tävlingen.

Annons

– Klassen åkte till Östersund för deltagande i länsfinalen där man klarade sig vidare till riksfinalen, säger Susanne Forsberg, klasslärare.

För att få in pengar till resan och uppehälle i Stockholm har eleverna arbetat med olika saker, samtidigt som sponsorer ställt upp. Eleverna har bland annat packat varor i en livsmedelsaffär varit engagerade i en naturstig och servering när Jaktskytteklubben ordnade jaktstig.

Eleverna känner sig sporrade av den respons man fått för sin insamling till resan. Som ett bevis på sin uppskattning var eleverna ute i samhället en dag och plockade skräp. Fram till avresan fortsätter insamling och arbete för att få in pengar,

Susanne Forsberg berättar att klassen kommer att dela buss med klass 4 i Junsele som också kommer att tävla i Stockholm 29 maj.

Annons