Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tappra rondellsjuksköterskor trotsade kylan

Sjuksköterskestrejken går nu in på den andra veckan. I Sollefteå hade fem stycken sjuksköterskor ställt sig med plakat i två av stadens rondeller - i Örnsköldsvik samlades fyra stycken.

Från klockan halv sju till halv 8 på morgonen stod fem stycken sjuksköterskor i två rondeller i Sollefteå. I kraftig vind stod de med sina plakat och vantar i den sexgradiga morgonluften. Många bilister tutade och hejade som stöd för dem i rondellen.

När demonstrationen var klar väntade utbildningsverksamhet.

- Vi passar på nu när vi är så många samtidigt att utbilda oss mera, säger Karin Mannberg som är en av de demonstrerande sjuksköterskorna.

Även i Örnsköldsvik genomfördes en liknande aktion. I den södra rondellen samlades fyra sjuksköterskor och demonstrerade. "Tuta om ni håller med" stod det på ett av deras plakat - och liksom i Sollefteå tutade många.


JOHANNA DAHLIN
0620 -257 93