Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täppan blomstrar i Bollstabruk

För drygt fyra år sedan bildade boende i Krambos hyreshusområde på Kejsarängen och Bruksvägen i Bollstabruk Trädgårdsföreningen Täppan.

Föreningen är helt fristående från den hyresgästföreningen, som finns i området. Krambo upplät mark och bidrog med jord till de 12 lotter som finns tillgängliga för odling. Man har också hjälpt till med en välfylld redskapsbod, bord med bänkar och att vatten kan tas från ett av hyreshusen. Krambos VD Per Eriksson, såg nyttan i att hyresgästerna kunde göra något gemensamt, för att öka de boendes trivsel. Agneta Nordin är föreningens ordförande och framhåller den stora betydelsen föreningen har för gemenskapen i bostadsområdet. Det är fritt att odla det man vill, men de flesta har blommor och grönsaker i sina odlingssängar. Till vintern planerar man för en kurs i fördjupad växtodling för medlemmarna. Man ordnar också fester av olika slag med jämna mellanrum, som också är ett bra sätt att träffas och umgås. Många Bollstabor som går vägen runt industriområdet brukar passera föreningens odlingar och kan njuta av grönsaks- och blomsterprakten så här års. Platsen är välskött och bidrar i stor utsträckning till att göra området attraktivt.

Lars Sjödin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel