Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangfabriken i nipornas stad

På söndag är det dags för Sollefteå - den tredje delfinalen av Musik Direkt ska avgöras i Nipornas stad.

Annons

På söndag kväll återfinns många nervösa musiktalanger på Hullsta Gård. För 23:e året arrangeras Musik Direkt med delfinaler, länsfinaler och riksfestival i Sverige. I Västernorrland har tävlingen arrangerats i 19 år och som vanligt är musikstilarna många. Enda kravet är att man är mellan 13 och 19 år .

I Sollefteås delfinal medverkar 13 konstellationer, med spridning från Sollefteå, Kramfors, Övik, Härnösand och Sundsvall. De medverkande är Albin Autotune, Beatrice Aurore, Two Voices, Emil Assergård, Iron Cobra, Rebecca o Isak, Tove Sandström, Jennifer & Petronella (från Sollefteå m. omnejd), Saigon Palace (Sundsvall), Mattias Högberg (Bollstabruk), Mind Chronicles, Nitro Express (Härnösand) samt Bettan & Greger (Bjästa).

Konferencier för kvällen är Martin Häggström, vinnaren av Sverigefinalen "Kanske på svensktoppen P4". Från de tre delfinalerna, utses vardera tre konstellationer som går vidare till Länsfinalen i Härnösand den 11 april.