Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tal flyttas efter Bangkokprotester

Annons

Thailands nye premiärminister Abhisit Vejjajiva hindrades på tisdagen för andra dagen i rad från att hålla sitt planerade jungfrutal i parlamentet. Hundratals kravallpoliser räckte inte för att bana väg genom massorna av rödklädda demonstranter utanför parlamentsbyggnaden.

I stället skulle talet hållas senare under tisdagen i utrikesdepartementet, sade en representant för premiärministerns kansli.

Talet är en avsiktsförklaring som enligt konstitutionen måste hållas innan regeringen formellt kan börja arbeta. Det väntas främst handla om ekonomin, eftersom det export- och turismberoende landet står på gränsen till lågkonjunktur.

Det är anhängare till den förra regeringen som belägrat parlamentet med krav på nyval.

Tidigare i höstas ockuperade gulklädda demonstranter från Folkalliansen för demokrati (PAD) regeringsbyggnaderna i Bangkok och den internationella flygplatsen. Nu är det oppositionen, trogna den förre premiärministern Thaksin Shinawatra som störtades 2006, som protesterar. De hävdar att Abhisits regering inte är legitim, eftersom han kom till makten sedan den förra regeringen upplösts av en domstol.

Mer läsning

Annons