Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack för kaffet, Ulla – har betytt mycket för de äldre på Kafferasten

Ulla Sjölund har gjort sitt sista pass på Kafferasten. På Bjästagårdens Vård- och Omsorgsboende finns bland annat en aktivitet som kallas ”Kafferasten”. Den har nu funnits i nästan trettio år och startades av några eldsjälar inom PRO Bjästa.

I dag är det PRO-föreningarna i Bjästa, Köpmanholmen, Övre Nätra, SPF Seniorerna och Röda korset i Nätra som gör ett stort ideellt arbete för trivseln på detta boende. De bakar kaffebröd och hjälper till med servering vid olika aktiviteter på Bjästagården. Detta görs i samarbete med äldreboendets personal och den mycket omtyckta Ulla Sjölund. Hennes stora intresse för de äldre har uppskattats och kommit att prägla en stor del av hennes liv.

Hennes halvtidstjänst, som senare omvandlades till timanställning, har inte hindrat henne att serva de boende och de besökande även på annat sätt. Hon har bland annat frivilligt ställt upp och kokat gröt på morgnarna, vilket många uppskattat. Hon har både vid sommar- och vinterlov bakat till fikastunderna, deltagit i utflykter med de boende och så vidare. Ulla har i sitt arbete betraktat många av de boende som sina vänner, vilket betytt mycket för trivseln för de boende.

En av många populära aktiviteter har varit bingospel. Ulla är också den som under många år engagerat olika underhållare till Kafferasten och sett till att det blivit stor variation av gästande sångare och musikanter. Här har hon varit mycket framgångsrik och lockat till sig en stor andel besökare från trakten till de trivsamma och uppskattade musikstunderna på Kafferasten. I detta sammanhang ska vi kanske inte heller glömma bort hennes man, Sven-Olof, som genom sitt engagemang för sin fru och den här aktiviteten, troget och ideellt har kuskat runt med massor av affischer på bygden för att visa kommande aktiviteter på Kafferasten.

Till sista arbetsdagen med underhållning hade Ulla engagerat de mycket populära och duktiga musikanterna i Sundbergs Trio från Sollefteå. Det blev en värdig och riktig höjdpunkt vid Ullas sista dag med underhållning. Nätra Röda Kors, genom Åke Norén, uppvaktade Ulla med blommor och en fin variant av hyllningssången ”Ja, må du leva”. Med sitt stora intresse för sitt arbete hade nog Ulla helst velat jobba kvar ytterligare en tid, men nu blir det inte så, utan nu kommer andra att ta vid.

Vi önskar Ulla och Sven-Olof lycka till i sitt nya liv och hoppas att de fina aktiviteter, som de bidragit med på Bjästagården, kommer att utövas på ett bra sätt även i framtiden.

Bengt Öhgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel