Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systrarna Kallur avstår inne-VM

Annons

Det blir inget inomhus-VM för skadeförföljda häckstjärnorna Susanna och Jenny Kallur.

Båda avstår inomhussäsongen och satsar i stället på friidrotts-EM i Barcelona i sommar.

Både Susanna och Jenny Kallur gick ut med sina besked på sina hemsidor på måndagen. Nyss hemkommen från ett läger i Sydafrika skriver Susanna Kallur, som inte tävlat sedan hösten 2008:

"De senaste 4-6 veckorna har varit jättebra för mig. Mycket av smärtan i smalbenet har släppt, men det är fortfarande lite kvar...Med andra ord kommer jag inte att göra några tävlingar under inomhussäsongen utan jag kommer att använda den tiden till att förbereda mig inför sommaren. Självklart tråkigt att missa innesäsongen, men med tanke på hur långdragen den här skadan har varit är jag så glad för att jag äntligen kan börja träna häck på riktigt".

Även Jenny Kallur konstaterar att sviterna efter stressfrakturen nästan är helt borta, men att det är för tidigt att tävla redan under inomhussäsongen.