Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systembolaget förlorar vintvist

Annons

Systembolaget ville stoppa matkedjan City Gross hemleveranser av vin - genom att polisanmäla. Nu lägger åklagaren ner förundersökningen men Systembolaget vill att lagen blir tydligare.

Vi är inte ett dugg förvånade eftersom vi hela tiden varit säkra på att Systembolagets polisanmälan saknar grund, säger Johan Johnsson, vice vd för Bergendahls food som äger och driver City Gross till TT.

Det var i somras som City Gross tillsammans med företaget Winefinder började erbjuda leveranser av vin tillsammans med de färdigpackade matkassar som matkedjan säljer.

Att förundersökningen läggs ner är en bekräftelse på att det finns ett hål i alkohollagen som behöver täppas till enligt Systembolagets vd Magdalena Gerger.

Det måste förtydligas att det inte får förekomma några mellanhänder. Det som händer nu är att kommersiella alkoholbutiker på nätet bygger verksamheter, och det har aldrig varit intentionen, säger hon till TT. Det är våra folkvalda som ska besluta om ändringar, inte City Gross eller Winefinder.

TT: Vad blir Systembolagets nästa steg?

Vi ska överväga om vi ska överklaga, men det viktigaste är lagen förtydligas.

Mer läsning

Annons