Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrienoro tyngde Stockholmsbörsen

Annons

Stockholmsbörsen föll brant på tisdagen. Nedgången, som var i linje med utvecklingen i omvärlden, kopplades till oro för ett militärt ingripande i Syrien. Kursfallet för bankerna fortsatte.

När handeln stängde hade OMXS-index fallit med 1,6 procent till 385,9. På börserna i London, Paris och Frankfurt föll kurserna samtidigt med 0,6-2,3 procent till följd av ökad oro för en USA-ledd militär insats i Syrien.

Nedgången omfattade samtliga bolag som ingår i storbolagsindexet OMXS30. Bankerna fortsatte att falla sedan finansmarknadsminister Peter Norman på måndagen flaggat för skärpta krav på kapital i bankerna. Nordea föll 2,9 procent och SEB rasade 3,1 procent.

En annan förlorare bland storbolagen var lastbilstillverkaren Scania som backade 3,2 procent.

Saab steg 5,9 procent efter beskedet om att det säkerhetspolitiska utskottet i Nationalrat i dag röstade ja till köp av Gripen i Schweiz.

Mekonomen gick också mot strömmen, upp 4,2 procent, sedan bildelskedjan kommit med en positiv delårsrapport.

Kronan stärktes mot såväl euron som dollarn. En dollar kostade 6:49 kronor (6:51) och en euro 8:69 kronor (8:71). Räntorna föll rejält. Tvåårsräntan sjönk till 1,19 procent (1,26) och tioårsräntan föll till 2,38 procent (2,49). Siffrorna inom parentes avser slutkurser från föregående handelsdag.

Mer läsning

Annons