Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVT ska följa familjer i 15 år

Barn födda 2010 följs i 15 år.

SVT:s satsar stort med en ny dokumentärserie.

Vi hoppas det här projektet blir en tidsmarkör för barn i vår tid, säger Johanna Gårdare, producent.

Projektet, där tio familjer som väntar barn just år 2010, är i full gång, och man räknar med att kunna sända det första programmet i serien "Född 2010" tidigast 2011.

Men för de familjerna vi väljer betyder det att vi är hos dem kanske en gång i månaden, säger Johanna Gårdare, SVT:s producent för projektet.

Moraliskt avtal

Att binda upp sig i 15 års tid för ett tv-projekt är kanske inget man gör i en handvändning, men några skriftliga kontrakt är heller inte aktuella, säger Gårdare.

Det skulle inte gå. Vi har ett muntligt, moraliskt avtal med familjerna, det är allt, säger hon.

Tanken är att de tio familjerna med nytillskott ska symbolisera ett slags tvärsnitt av befolkningen, och tittarna kommer att möta såväl invandrade familjer som bloggande familjer och ensamstående föräldrar.

Poängen är att visa hur det är att växa upp i dagens och morgondagens samhälle. Vi hoppas att projektet blir en tidsmarkör för barn i vår tid, säger Johanna Gårdare.

Valet av familjer pågår för fullt just nu, och man räknar med att kunna börja följa familjerna i takt med att barnen föds.