Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT-serie filmas i Höga Kusten

/
  • Arvid Danling, Yonah Wigler, Vilma Percivall, Teodor Hjalmarsson, Annie Kahlman och programledare Carolina Miskovsky.
  • Marcus Hjalmarsson, Karin Danling, Anna Wigler, Teodor Hjalmarsson, Sanna Percivall, Arvid Danling, Yonah Wigler, Vilma Percivall, Annie Kahlman och Karl Kahlman deltar i Vildmark - Utmaningen som startar 25 augusti i Barnkanalen.
  • Carolina Miskovsky är programledare för Vildmark - Utmaningen som startar 25 augusti i Barnkanalen.

På söndag är det premiär för SVT:s nya tv-serie "Vildmark - utmaningen" som är inspelad i Höga kusten. Totalt tolv program ska sändas i Barnkanalen under hösten.

Annons

Det är ett äventyrsprogram där två lag kämpar mot varandra - barn mot föräldrar. Inspelningarna gjordes för ett år sedan. Lappudden i Nordingrå var basläger för SVT Umeås inspelningsteam och deltagarna som kommer från olika delar av Sverige.

Programmet ska visa utmaningar som man kan möta utomhus. Höga kusten valdes bland annat för att både skog, berg och vatten finns inom korta avstånd.

Bergsklättring och hästridning är exempel på tävlingsmoment. Högt uppe på ett berg möts de tio deltagarna och programledaren Carolina Miskovsky vid den första lagtävlingen.

Programmet innehåller inga utröstningar, men framgångar i utmaningarna ger fördelar inför det sista programmets final. Som alltid i realityserier utgör deltagarna en blandning av olika slags personligheter för att skapa intresse också av livet mellan tävlingsmomenten.

– Vi hoppas att programmet ska vara inspirerande för barnfamiljer och skapa en längtan och dröm att själva uppleva äventyr i Höga Kusten, säger Maria Lundkvist, verksamhetschef på Höga Kusten Turism.

Annons