Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT-sajt domineras av Avpixlat

Annons

Skribenter på sajten Avpixlat står också bakom en majoritet av kommentarerna på SVT Debatt, visar en kartläggning som det vänsterorienterade nätverket Researchgruppen har gjort.

Drygt hälften av de 495 354 inlägg som gjorts på SVT:s opinionssajt, 50,2 procent, kommer från personer som även skriver på Avpixlat. Trots att de bara utgör 14,5 procent av de aktiva kommentatorerna.

Utrikespolitik, integration och medier var några av ämnena som engagerade Avpixlatskribenterna mest.

De letar aktivt efter en invandringsvinkel i allt. Man kan inte diskutera någon fråga utan att de tycker att det är invandrarnas fel, säger Martin Fredriksson på Researchgruppen till Metro.

Under 2011 och 2012 kunde skribenterna från Avpixlat i vissa fall ligga bakom upp till 90 procent av kommentarerna på vissa SVT Debatt-artiklar, men under 2013 har fler personer börjat kommentera på sajten, enligt Researchgruppen, som tillsammans med Expressen i veckan avslöjade hur en rad SD-politiker anonymt skriver rasistiska kommentarer på nätet.

På torsdagen fick en av cheferna vid ett kommunalt bolag i Landskrona sparken till följd av avslöjandet, rapporterar lokala medier. Under signatur skrev han bland annat att "zigenare" stjäl som korpar.

Mer läsning

Annons