Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svininfluensan ökar i Frankrike

Frankrike är det enda landet i Västeuropa där svininfluensan fortfarande ökar, medan pandemin fortsätter att spridas österut, uppger Världshälsoorganisationen (WHO).

Spridningen av A/H1N1-viruset har passerat sin kulmen i Nordamerika men fortsätter i delar av centrala och sydöstra Europa liksom i södra och östra Asien.

"Med undantag för Frankrike där den influensaliknande aktiviteten fortsätter att öka, har den influensaliknande aktiviteten nått eller passerat kulmen i stora delar av västra Europa", meddelar WHO.

Det totala antalet dödsfall i svininfluensa har ökat till minst 9 596 men dödsfallen ökar inte lika snabbt som förut enligt WHO.

Svininfluensan ligger på en stabil nivå i södra Kina men ökar igen i Hongkong och Taiwan efter en tidigare kulmen. I norra Kina och Mongoliet minskar antalet fall.