Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svininfluensan ökar i Frankrike

Annons

Frankrike är det enda landet i Västeuropa där svininfluensan fortfarande ökar, medan pandemin fortsätter att spridas österut, uppger Världshälsoorganisationen (WHO).

Spridningen av A/H1N1-viruset har passerat sin kulmen i Nordamerika men fortsätter i delar av centrala och sydöstra Europa liksom i södra och östra Asien.

"Med undantag för Frankrike där den influensaliknande aktiviteten fortsätter att öka, har den influensaliknande aktiviteten nått eller passerat kulmen i stora delar av västra Europa", meddelar WHO.

Det totala antalet dödsfall i svininfluensa har ökat till minst 9 596 men dödsfallen ökar inte lika snabbt som förut enligt WHO.

Svininfluensan ligger på en stabil nivå i södra Kina men ökar igen i Hongkong och Taiwan efter en tidigare kulmen. I norra Kina och Mongoliet minskar antalet fall.