Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges nöjdaste tvåa släpper album

Det blev en skiva även för "Idol"-tvåan.

På onsdag släpps Calle Kristianssons debutalbum.

Det känns som en schysst summering av "Idol"-tiden, säger han.

Calle Kristiansson var enligt egen utsago Sveriges nöjdaste "Idol"-tvåa när han föll på mållinjen i Globen förra veckan.

Nöjd med sin insats, nöjd med att nästan ha vunnit, nöjd med att få ta en öl och inte behöva gå upp i ottan morgonen efter finalen.

Men så blev det inte riktigt. Redan på efterfesten fick han veta att han också fått ett skivkontrakt.

De slog en järnring runt mig och sa: "Vi vill göra en skiva med dig också". Det var jäkligt häftigt, säger Calle och ler snett.

Bra låtar en förutsättning

"Idol"-tvåan fick vackert kravla sig upp ur sängen morgonen därpå och spela in de första låtarna till albumet "Calle Kristiansson", som finns i handeln den 23 december.

Skivan är ett urval av låtarna han framfört i tävlingen, som "Walking in Memphis" och "Jumpin' Jack flash".

Hade jag inte varit med i programmet hade jag antagligen inte gjort en coverskiva på det här sättet. Men det är en schysst summering av "Idol"-tiden, säger han.

Det är ingen hemlighet att Calle var skeptisk till formatet "Idol" när han sökte till programmet. Hösten har dessutom varit stundtals hård, och det har hänt att han har ifrågasatt sin medverkan.

Klart det har funnits stunder när jag tvekat. Men jag är jättenöjd att jag gjorde detta, stolt över att jag orkade ta mig igenom det. Alltså, det är ju roliga grejer så jag ska väl inte klaga, men jag längtar lite efter mitt liv.

Utvecklande

Han, som mest sökte med förhoppningen att få en liten skjuts i karriären, har också fått annat på köpet. Som en hel del lärdom om både sig själv och branschen.

Jag har förstått att detta är business, inte kultur. Men ingen har försökt forma mig. Jag trodde dessutom att jag var så bra jag kunde bli - och var inte beredd på att jag skulle utvecklas.

I januari ger sig Calle och Erik Grönwall ut på en gemensam signeringsturné. Därefter lämnar Calle hemstaden Kristianstad för Stockholm.

Nu vill jag skriva låtar och göra en skiva med det materialet. Jag vill göra min grej nu.