Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges fulaste badrum är till salu

Badrummet blev utsett till Sveriges fulaste. Nu är inredningen till salu. – Jag har sett att många gillar retrostilen, säger Jessica Almqvist.

Det har gått två år sedan titeln Sveriges fulaste badrum utdelades till badrummet i Pottäng på Alnö. Med röda våtrumstapeter och orange porslin knep Jessica Almqvist och sambon Mikael Berglund titeln och vann badrumsinredning för 45 000 kronor. Den nya inredningen beställdes direkt men ombygget har stått på vänt.

– Det har kommit så mycket annat i vägen, vi har prioriterat familjelivet. Men nu är vi äntligen på gång, säger Jessica Almqvist.

I samband med ombyggnaden provar paret att sälja inredningen från Sveriges fulaste badrum. Det orangebruna handfatet och badkaret annonseras nu ut till högstbjudande.

– Jag har sett att många gillar retrostilen, även om inte vi gör det, säger Jessica Almqvist.

Vinstsumman har räckt till bland annat toalett, dubbelhandfat och handdukstork. Jessica och Mikael vill matcha badrummet till huset som är byggt 1850 och blandar modernt med gammeldags.

– Vi vill bevara känslan av det gamla och riktar oss mot stilen shabby chic för att det ska stämma med resten av huset, säger Jessica Almqvist.