Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges enda skicross-hopp dedikerade sina åk till nedsövde Anna Holmlund – men var rasande: "Slog mig i ansiktet"

Enda landslagsåkaren att komma till start i Innichens världscuptävlingar var Viktor Andersson från Vemdalen.
Och återigen roffade Andersson åt sig en topplacering när han slutade sjua – efter att ha dedikerat alla sina åk till Anna Holmlund.
Men det var inte utan kontrovers.
– Han blöder till och med i ansiktet, säger experten Lars Lewén i SVT:s sändning.

Annons

Skicross-landslaget är decimerat på grund av skador. Sex landslagsåkare har blivit en – Viktor Andersson, 24.

Viktor Andersson vann lilla finalen på måndagen. På tisdagen fortsatte han att imponera, och i det första åket vann han överlägset.

Landslaget är decimerat på grund av skador, och Andersson har dedikerat all sin åkning till Anna Holmlund, som ligger nedsövd på sjukhus efter sin krasch.

Holmlunds pojkvän Victor Öhling Norberg finns med henne på sjukhuset och saknades i tävlingen, men också Sandra Näslund har kraschat, precis som Micke Forslund.

– Det är naturligtvis tufft för honom, men han har sådant medflyt i åkningen så vi anser att han är hundra, säger förbundskaptenen Joar Båtelsson om Andersson i SVT:s sändning.

I kvartsfinalen så tog han tidigt ledningen. Efter en liten miss i sista vänstersvängen blev det en hundradelsstrid, men Andersson var något före Christoph Wahrstötter och Brady Leman.

Även i semifinalen fick Andersson en flygande start, men efter att ha missat något i en högersväng hamnade han efter Wahrstötter. Det blev en duell mellan de två där Andersson fick en smäll i ansiktet. Andersson tappade momentum och hamnade sist i fältet. Kämpade sig tillbaka, men blev inte bättre än trea, med en plats i lilla finalen som belöning.

Efter målgången i semifinalen var Andersson rasande i målfållan.

– Han pekar som att han fått en armbåge i ansiktet, säger SVT:s kommentator Peter Jonsson.

– Han blöder till och med i ansiktet. Det var något som såg väldigt konstigt ut det där, säger experten Lars Lewén i SVT:s sändning.

Till SVT beskrev Andersson incidenten:

– Han slog mig i ansiktet. Jag fick näsblod och det var lite tråkigt. Jag ville ha den där finalen, säger han.

I lilla finalen var Andersson precis som i tidigare åk vass i starten, och tog direkt ledningen. Men samma vänstersväng som i kvartsfinalen kom tillbaka och spökade för Andersson. Han tappade fart och rasade i fältet. Till slut kom han i mål som trea i den lilla finalen, och alltså sjua totalt.

– Än en gång bevisar jag att jag är där. Jag är glad, men just nu är det inte så kul. Nu ska jag hem till nära och kära och vila lite, säger han till SVT.

SVT:s experter lovordade Andersson efter tävlingen:

– Det var redan i ingången precis innan branten som han kom lite långt ner. Han var tvungen att gå för rak linje, men första delen av åket är fantastiskt bra åkning av Andersson, säger Lewén i sändningen och fortsätter:

– Generellt sätt är det jättebra åkning på Andersson i dag. Synd med den där incidenten i semifinalen. Han har verkligen etablerat sig där uppe nu, där ska han vara.