Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges DC-lag uttaget

Annons

När Serbien-Kanada och Tjeckien-Argentina den 13-15 september möts i semifinalerna i Davis Cup så spelar Sverige för att få stanna kvar i regionala Euro/Afrikazonen.

Sverige möter Slovakien i Bratislava, en match som på papperet är till Slovakiens fördel. Vid svensk förlust väntar en avgörande playoff-match på hemmaplan mot Danmark den 25-27 oktober.

Förbundskapten Fredrik "Fidde" Rosengren har tagit ut följande lag: Isak Arvidsson, Båstad/Göta (världsrankad 561 ), Patrik Rosenholm, KLTK (564), samt dubbelparet Robert Lindstedt, Båstad (rankad 17 i dubbel) och Johan Brunström, Ullevi (61 i dubbel).

Sverigeettan Markus Eriksson, som vann en singel mot Ukraina i våras, har en handskada och är i dagsläget ett osäkert kort. Veckans träning och dagsform kommer att avgöra om han blir femteman i truppen.

"Jag kan ändra i laget fram till nästa torsdag då lottningen görs och jag avvaktar veckans träning i Jönköping lite för att se vem som skall få följa med", säger Rosengren till tennis.se.

Matchen i Bratislava spelas på hardcourt inomhus.

Slovakien föll mot Ukraina som Sverige sedan mötte. Landet har flera spelare att välja på som är bättre rankade än de svenska spelarna, bland annat två topp 100-spelare i Martin Klizan och Lukas Lacko.

Mer läsning

Annons