Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige vann hård curlingdrabbning

/

Niklas Edin från Ö-vik tog revansch när Lag Edin besegrade Kanada.

Annons

Några centimeter. Så liten var marginalen när Sveriges herrar slog Kanada i OS-curlingen, 7-6.

Det svenska laget med Viktor Kjäll, Fredrik Lindberg, Sebastian Kraupp och skippern Niklas Edin spelade i det närmaste felfritt. Det var guldklass från början till slut och Brad Jacobs favorittippade kanadensiska kvartett sågs aldrig med segerchans.

Svenskarna var på förhand rädda för den kanadensiska "kraftcurlingen".

Vi måste spela annorlunda. Om vi spelar vårt vanliga spel är det 70/30 att Kanada vinner, sade Niklas Edin.

Lag Edin är ännu obesegrat i OS-turneringen och står på tre raka segrar trots tufft motstånd i den inledande omgångarna i form av Schweiz, Storbritannien och Kanada.

Sveriges damer följde tidigare i dag upp måndagens seger mot regerande världsmästarna Storbritannien med en 3-9-förlust mot Kanada, en annan av guldfavoriterna i damernas OS-curling.

De gjorde en riktigt bra match, storspelade. Nästan inga misstag och då är det svårt. Det går inte att vinna då", säger Margaretha Sigfridsson.

Lag Sigfridsson hamnade i underläge med 1-4 i den fjärde omgången och tvingades jaga. Svenskorna tog visserligen en poäng i femte omgången, men Kanada kontrade med ytterligare två poäng i den sjätte.

I den åttonde omgången stod Kanadas skipper Jennifer Jones återigen för några imponerande stenar och gav Kanada ledningen med 9-3 - och i det läget gav Sverige upp.

Mer läsning

Annons