Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige trögstartade i VM mot Kongo

Kongo skulle bli en lagom uppvärmning på Kina-VM för Sveriges handbollsdamer. Det började som en uppvisning i missar och det ramstarka försvar som brukar vara lagets kännemärke såg vi inte skymten av förrän på slutet.

Till slut kunde ändå Sverige vinna premiären i Wuxi med 28-19.

VM-starten blev minst sagt trög för Sverige. Märkbart besvärade av Kongos aggressiva försvarsspel hade svenskorna svårt att komma till skott. Samtidigt kunde Kongos spelare ofta enkelt ta sig igenom det svenska försvaret.

Det var målvakten Gabriella Kains förtjänst att Sverige ändå kunde gå till pausvila med 9-9 på resultattavlan.

Det blev mycket bättre sedan förbundskaptenen Per Johansson vaskat om i laget och bland andra bytt in Tina Flognmann i mitten med Petra Skogsberg och Jenny Wikensten på kanterna. Till slut kunde Sverige vinna tämligen komfortabelt.

Men inget av de andra lagen blev nog skrämda av vad de såg, allra minst söndagsmotståndaren Brasilien som imponerade när man slog Frankrike med 22-20.