Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige nära att tappa segern

Annons

Sverige lyckades hålla undan och vinna den andra VM-matchen mot Brasilien med 26-23. Men det var nära att brasilianskorna lyckades kämpa sig i kapp.

Sverige inledde matchen betydligt mer koncentrerat och bestämt än mot Kongo, i lördagens första match i handbolls-VM. Försvaret fungerade klockrent och svenskorna tog initiativet även i anfallsspelet.

Flytet försvann tillfälligt när Johanna Wiberg, Sara Holmgren och Theres Islas Helgesson blev utvisade tätt efter varandra, men kom tillbaka med besked. Svenskorna fick fritt fram genom Brasiliens försvar och med sju mål på sju minuter i mitten av den första halvleken kunde Sverige gå från 7-6 till 14-6. Under den målkavalkaden gjorde Lisa Virén och Sabina Jacobsen två mål vardera. I paus ledde Sverige med 14-8.

Ett lyckat brasilianskt målvaktsbyte och ett offensivare försvarsspel fick i gång Brasilien och sydamerikanskorna åt sig närmare i målprotokollet tack vare några kontringsmål.

Sveriges målvakt Gabriella Kain spelade bra, men utespelarna började missa och Brasilien kröp allt närmare. När fyra minuter återstod skilde bara ett mål till Sveriges fördel.

Då satte Isabelle Gulldén en straff och Linnea Torstenson ett frikast. Då var saken klar.