Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige möter Island på vinterturnén

Annons

Fotbollslandslaget tar sats mot EM-kvalet med en vinterturné till Förenade arabemiraten.

Sent omsider blev resan klar. Den går till Förenade arabemiraten i januari med matcher mot Moldavien den 17 januari och Island den 21 januari.

"Skönt att det äntligen är klart och att vi lyckades ordna spännande motstånd", säger landslagschefen Lars Richt till svenskfotboll.se

En planerad resa till Kina ställdes in med kort varsel i förra veckan och Richt har därefter arbetat för att hitta ett fullvärdigt alternativ.

"Det kändes väldigt snopet när Kina plötsligt ställde in. Det var bokat sedan lång tid tillbaka och vår planering handlade enbart om den resan. Vi blev rejält satta på pottan", säger han.

Fotbollförbundet skriver på sin webbplats att det under en tid inte ens var säkert att det skulle bli någon vinterturné överhuvudtaget, men de senaste dagarna öppnade sig möjligheterna.

Inte minst tack vare bekantskapen med Islands förbundskapten Lars Lagerbäck, som också sökte motstånd till en landskamp i januari.

"Flera landslag befinner sig i Förenade arabemiraten i januari, så vi började snegla på möjligheterna att resa dit i stället. När jag pratade med Lasse Lagerbäck var vi snabbt överens om att försöka ordna ett möte", säger Richt.

Spelplatsen för de båda matcherna blir Abu Dhabi. Landslaget reser 13 januari och flyger hem 22 januari.

Mer läsning

Annons