Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige inledde med seger i JVM

Annons

De regerande mästarna Sverige inledde junior-VM med att vinna över Tjeckien. Efter bra spel, inte minst i powerplay, vann Sverige med 4-1.

En bra debut, killarna jobbade hårt, säger förbundskapten Roger Rönnberg till TT.

Utvisningar var en tydlig ingrediens när Sverige inledde med att möta Tjeckien i ryska Ufa. När klockan stod på 6.47 blev David Musil, Tjeckien, utvisad för tredje gången. Då stod det redan 2-0 till Sverige.

1-0 kom i numerärt överläge, fem mot tre, genom Sebastian Collberg.

Tvåan genom Elias Lindholm, efter skott från Mikael Vikstrand, i fem mot fyra. Utvisad? David Musil.

Vi jobbar alltid hårt med powerplay och boxplay, men vi har jobbat extra efter träningsmatcherna inför turneringen, säger Rönnberg.

Det var naturligtvis inte bara Musil som satt i utvisningsbåset, även svenskarna var emellanåt på besök, totalt tio svenska utvisningar, tjeckerna drog på sig åtta.

"För mycket utvisningar"

Vi tar för mycket utvisningar. Det är unga killar som vill mycket. De vill jobba stenhårt och det kan vara svårt att att hålla disciplinen med klubban, säger Rönnberg.

Men aggressiviteten som svenskarna visade upp var också positiv. Under stora delar av matchen satte man press och vann puck - inom regelgränsen. Också i numerärt underläge. Filip Sandberg vann pucken vid egen blålinje och satte av mot mål. Och i friläget fintade han och lade sedan in en backhand. 3-0 inför tredje perioden.

Lagkaptenen Filip Forsberg satte sedan 4-0, faktiskt i spel fem mot fem, i tredje perioden. Segern var aldrig hotad.

Det kommer bli tuffare och vi kan spela mycket bättre.

Nästa: Schewiz

TT: Vad i synnerhet kan bli bättre?

Utvisningarna och vårt offensiva passningsspel.

Nästa motståndare för Sverige är Schweiz på fredag.

Hampus Lindholm har, redan innan Tjeckienmatchen, lämnat den svenska truppen på grund av skada och flyger hem på torsdagen. Samma dag ansluter backen Robert Hägg.

Mer läsning

Annons