Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige hoppas på Jernemyr

Annons

Sverige fortsätter att hoppas på att Magnus Jernemyrs ljumske ska hålla.

Beslut om huruvida försvarsspecialisten kan spela mot Ryssland eller inte kommer att fattas så sent som möjligt under söndagen.

Målsättningen är att jag ska spela. Vi måste ju vinna matcherna, säger Jernemyr.

Sverige fick två positiva besked när man på lördagen flyttade från Köpenhamn till Århus inför huvudrundan av handbolls-EM.

Det första: Lagkaptenen Tobias Karlsson slipper ytterligare bestraffning efter sitt röda kort och får spela mot Ryssland.

Det andra - och kanske viktigaste: Magnus Jernemyrs ljumske har svarat positivt på behandlingen.

Vi har kört lite rehab och nålar och det känns helt okej, det lilla jag gör här. Men det är en lång väg att vandra innan det är match, säger Jernemyr, som på lördagens träning ägnade sig åt att cykla och jogga lätt för att aktivera ljumskmuskeln som han skadade i fredagens match mot Kroatien.

Vill få igång muskeln

Att han ändå kunde jogga gör att sjukgymnasterna nu utesluter att det rör sig om en bristning. Allt handlar i stället om hur mycket man hinner "få igång" muskeln.

Det innebär ganska hög belastning, det han ska göra. Man måste själv känna av att man klarar av det, att man litar på det, säger sjukgymnasten Inge Dahlberg.

För den 37-årige veteranen Jernemyr är det första ljumskskadan i karriären, och han menar själv att målet är att han ska spela mot Ryssland.

Självklart, annars hade jag inte joggat runt här.

TT: Hur mycket smärta klarar man av att spela med?

Det går att köra klyschor och säga vad som helst, brutna fingrar och allt det där. Men det är klart att det ska krävas väldigt mycket till om man inte ska spela.

Ryssland nästa

Först ut för Sverige i huvudrundan är Ryssland. Den forna stornationen slutade trea i sin grupp bakom Polen och Frankrike.

Ryssland är duktiga på att skjuta från alla positioner egentligen. Det kommer vi behöva se upp med, säger vänsternian Johan Jakobsson.

Sverige har med sig två poäng från den första gruppspelsrundan. Före sig i tabellen har man, innan de första matcherna har spelats, både Frankrike och Kroatien på fyra poäng.

Som det ser ut i dag räcker det ju inte ens att vinna alla matcher för att vi ska gå vidare. Tittar man i den änden så måste vi naturligtvis ha någonting med oss mot Ryssland, säger Jakobsson.

TT: Hur mycket sån matematik ägnar ni er åt under ett mästerskap?

Det vi kan använda, det räknar vi på. Så att man vet att vi under en match till exempel vet om vi behöver det där sista målet för att inte få för många minusmål. Då är det viktigt att ha koll.

Mer läsning

Annons