Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige har svårt utgångsläge

Annons

Sverige är nära ett tack och hej i EM.

Efter förlust med 24-27 mot Polen är handbollsherrarna piskat att slå Tyskland på fredag.

Sverige har nu ett svårt utgångsläge med sista plats i gruppen och noll poäng. Man måste vinna sista gruppspelsmatchen mot Tyskland på fredag för att ha chans att ta sig till mellanrundan. Polen leder gruppen på fyra poäng, Slovenien har tre och Tyskland en i nuläget. Både Polen och Slovenien är klart för mellanrundan.

Hellgren tror på Sverige

Tyskland, som förlorade premiären mot Polen med 25-27 och spelade 34-34 mot Slovenien på onsdagskvällen efter en rejäl upphämtning, har visat att de aldrig ger upp i en match.

Men jag tror att vi slår Tyskland i sista matchen, säger TV 4:s handbollsexpert Claes Hellgren.

Bland tyskarna varnar Hellgren lite extra för storskytten Lars Kaufmann, som gjorde sju mål mot Polen och sex mot Slovenien. Enligt Hellgren har vi dock mer att vänta oss från tysken.

Han har varit riktigt bra i Göppingen (Bundesliga). Han har varit den hetaste spelaren av alla, det var han tisdags också, det var bara det att han inte sköt så bra som han brukar göra, säger Hellgren till TT.

Själv är tysken rätt självsäker.

Vi kommer att vinna, säger Kaufman.

Tappade stor ledning

Mot Polen provade Sverige olika uppställningar på nio meter och spelade med Fredrik Petersen på vänstersexan i stället för Jonas Källman. Det såg till en början ut att fungera bra, svenskarna ledde med fyra bollar efter kvarten spelad. Men precis som mot Slovenien rasade det svenska spelet samman och i sista minuten av första halvlek tog polackerna över ledningen - 14-15 låg Sverige under med i paus.

I andra perioden ökade Polen på ledningen till fyra mål. Sverige försökte hänga på men missade alldeles för mycket, bland annat brände inbytte Jonas Källman två frilägen. Men med tio minuter kvar kvitterade Sverige men det hjälpte inte. Försvaret kunde inte stå emot de stora polackerna och målvakten Sloawomir Szmal räddade viktiga lägen i slutet.