Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige finalklart efter utklassning

Annons

Utklassning.

Det var vad det handlade om när Sveriges curlingherrar tog sig till EM-final.

Tjeckien besegrades med 9-2 av Lag Niklas Edin.

Succé på isen. Fiasko på läktarna.

Så kunde gruppspelet i curling-EM summeras sett med svenska ögon.

När herrarna inledde slutspelet på torsdagskvällen fortsatte det i samma stil.

Läktarna i Karlstad gapade pinsamt tomma med tanke på att det var stadens curlingsstoltheter som spelade playoff om en finalplats.

Och på isen visade skippern Niklas Edin och lagkamraterna Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Kjäll att segern i gruppspelet inte var en tillfällighet.

Ryckte direkt

Svenskarna gick på knock direkt mot Tjeckien, och ryckte åt sig en 3-0-ledning direkt i första omgången. Vägen mot EM-finalen var utstakad redan då.

Sverige släppte sedan aldrig taktpinnen, och dödade i princip matchen när hela fem poäng i sjunde omgången såg till att ledningen växte till 9-2.

Tjeckien - överraskande tvåa i gruppspelet - räckte helt enkelt inte till mot överlägsna svenskar. Som nu kan se fram emot en EM-final i Löfbergs Lila Arena på lördagseftermiddagen.

Lag Niklas Edin har sedan tidigare ett EM-guld från 2009. Men ett guld i hemstaden skulle förstås väga tyngre. Svenskarna ser - VM i april till trots - EM som säsongens viktigaste turnering.

Damerna mot Skottland

I damklassen förlorade Lag Margaretha Sigfridsson sin sista match i gruppspelet, 5-7 mot Tjeckien på torsdagsmorgonen. Men det var bara av akademisk betydelse. Svenskorna vann ändå gruppen med sju segrar och två förluster, och möter tvåan Skottland i playoff om en finalplats vid lunchtid på fredagen.

Det finns med andra ord goda utsikter för att ytterligare ett svenskt lag får kliva upp på prispallen i helgen.

Mer läsning

Annons