Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige finalklart efter rysare

Annons

Det är inte lätt att spela bandy-VM i Ryssland.

Trots 22 minusgrader, dålig is och straffar som dök upp och försvann lyckades Sverige ta sig till final.

Nu hoppas jag bara vi har tillräckligt med kraft i kroppen för den, säger förbundskapten Jonas Claesson efter 4-3 mot Kazakstan.

Det blev en riktigt dramatisk semifinal.

Lite väl dramatisk, till och med.

Efter att Erik Pettersson trollat in 4-2-målet strax före halvtidsvilan blev det sedan en tajt, spännande och oviss andra halvlek.

I slutminuterna hade kazakerna tre-fyra riktigt bra chanser till kvittering, men målvakten Andreas Bergwall och stor offervilja hos försvararna gjorde att de höll tätt.

Ja, det hände lite då. Men det var så kallt resten av matchen, så det var kul att vara med och bidra lite, säger Bergwall. Isen var hoppig, men vi hade kontroll på matchen eftersom vi låg före målmässigt hela tiden. På det sättet blev vi inte överstressade, vilket det är lätt att bli om det hade varit åt andra hållet. Och så hade vi pratat om att domarna kanske skulle ge dem lite fördel, och var förberedda på det. Men klart man reagerar på vissa saker, men jag tycker ändå vi hanterar det bra.

Domarna hade mycket riktigt en väldigt selektiv synd på eventuella regelbrott.

Förbundskapten Jonas Claesson var irriterad efteråt.

Straffen de fick var en ren gåva, och det är ju inte första gången nåt sådant händer här borta. Och så tycker jag att vi borde haft två straffar, en i varje halvlek. Men det är så det är, tydligen. Den korta tiden vi har på oss för återhämtning är också en gåva åt ryssarna, säger han.

I Almaty för två år sedan krävdes det förlängning och straffar för att skilja lagen åt i semifinalen, och nu blev det en ny rysare.

Daniel Andersson var inte förvånad.

Vi visste att det skulle bli bra mycket tuffare än i gruppspelet. Jag har varnat för dem tidigare, de är ett riktigt bra lag. De har en del spelare som är här ifrån och tränar här två gånger per dag. Och så var det ganska bitigt där ute, isen var ganska sprickig och det blåste en del. Vi gör en jättebra insats, säger han.

TT: Hur går det i finalen?

Vi vinner med 4-3, säger Andersson. Presterar vi så bra som vi kan göra, då behöver det inte vara något överljudshastighet, utan följer vi vår matchplan så kommer vi vinna. Och gör vi inte det kommer vi förlora, säger Bergwall.

Mer läsning

Annons