Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige femma i lagdressyren

Annons

Patrik Kittel levererade på reservhästen Toy Story med 73,283 procent i lagtävlingen i EM-dressyren.

Sverige blev femma medan guldet gick till Tyskland.

Patrik Kittel var översvallande lycklig strax efter åtta i morse. På Toy Story fick han 73,283 procent, reservhästen som i all hast kördes upp från gården i Nottuln när Scandic fick en blödning i ena frambenet.

En helt fantastisk bedrift. Trodde aldrig att han skulle gå så bra och få så bra poäng. Otroligt skönt att man kan vara så mentalt stark och att hästen är i så pass bra skick att den kan gå en så bra runda, säger Kittel till SVT.

Sverige slutade femma i lagtävlingen i EM. Tyskland tog guldet före Holland och Storbritannien. Danmark kom fyra. Med dagens näst bästa resultat (84,377) ordnade Helen Langehanenberg på Damon Hill lagguldet till Tyskland och lagkamraterna Fabienne Lütkemeier, Isabell Werth och Kristina Sprehe.

Tinne Vilhelmson Silfvén stannade på 75,046 procent. Backväxeln gick i under piaffen och två språng för lite i galoppen.

Jag red för stort, det var mitt fel och min missbedömning, säger hon om missarna i galoppen.

Den danske domaren Leif Törnblad straffade henne hårdast och gav 70,957. Övriga domare var mildare och fransyskan Isabelle Judet riktigt generös som betalade svenskan med 78,085.

Dubbla OS-guldmedaljören Charlotte Dujardin satte nytt världsrekord i dressyrens Grand Prix när hon fick 85,942 av domarna i EM-lagtävlingen.

Jag var nära att börja gråta ute på banan, jag kunde knappt hålla tårarna tillbaka, säger Dujardin efter världsrekordet på valacken Valegro.

Den 28-åriga brittiskan vann både lagguldet och küren i London förra året. Sedan dess har Valegro bara tävlats tre gånger och är nu storfavorit till guldet i fredagens Grand Prix Special.

Mer läsning

Annons