Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige är redo för Japan

Annons

Sverige lyckades ta sig vidare från en av de svåraste grupperna i sitt första U17-VM i fotboll. På måndagen mäts krafterna med Barcelona-inspirerade Japan.

Vi har inget att förlora, säger Sveriges förbundskapten Roland Larsson.

I lördags reste Sverige från tidigare spelorten Al Ain till kuststaden Sharjah där åttondelsfinalen spelas. Samtliga svenskar är redo för spel, förutom Chelsea-mittfältaren Isak Ssewankambo som skadade sig mot Nigeria och har lämnat truppen.

Placeringen som en av turneringens fyra bästa grupptreor har tagit Sverige till åttondelsfinal mot Japan.

Om vi hade sagt till dem där hemma före turneringen att vi skulle gå vidare från en grupp med Nigeria, Mexiko och Irak, hade ingen trott på oss, förklarar Roland Larsson på söndagens presskonferens i Sharjah.

Japan har överraskat med tre raka segrar i gruppen, sitt passningsspel och framför allt - att alla spelare, inklusive målvakterna, har fått speltid under mästerskapet. Förbundskaptenen Hirofumi Yoshitake säger att han har inspirerats av Barcelonas fotbollsfilosofi.

Sveriges mål var att gå vidare från gruppen och oavsett vilken filosofi landslaget möter finns en plan för hur man ska nå längre.

Är man bland de 16 bästa lagen i världen är alla lag riktigt bra. Men vi har en plan för hur vi ska spela och hoppas på att vinna, säger Roland Larsson.

Mer läsning

Annons