Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson Pääjärvi bakom tredje raka

Annons

Förra året var han Småkronornas yngste spelare i JVM.

I år har Magnus Svensson Pääjärvi mer rutin - vilket han visade i 10-1-segern mot Lettland.

Två mål och två assist blev Timråforwardens facit i Sveriges tredje raka seger.

Matchen mot Lettland på måndagskvällen, som efter tre matcher ligger sist i grupp B, var avgjord redan efter den första perioden.

Efter 5-1 i målprotokollet och hela 27-1 i skott var frågan inte om Sverige skulle vinna - utan om hur stora siffrorna skulle bli.

Timrås 17-åring hade då svarat för två mål i en period där det dröjde 19 minuter och 53 sekunder innan lettländarna fick sitt första skott på mål - ett skott som gick in bakom Sveriges Mark Owuya, som tagit Jacob Markströms plats i målet.

Utöver Svensson Pääjärvis andrafemma svarade såväl tredjefemman som fjärdekedjan för mål i en inledningsperiod där Lettland bytte målvakt efter André Peterssons 3-0-mål drygt 13 minuter in i matchen.

I den andra perioden gjorde Borås Simon Hjalmarsson för 6-1-målet efter assist från bland annat Svensson Pääjärvi. Men trots mycket spel i numerärt överläge blev det inte fler mål i den perioden.

Möllers förstafemma fick vänta ända till slutperioden på att fastna i målprotokollet. Efter det att Svensson Pääjärvi drivit fram pucken till Joakim Anderssons 7-1-mål klev Erik Karlsson, Frölunda, fram och satte åttan efter framspel från backkollegan Victor Hedman och lagkapten Möller.

8-1 blev sedan tvåsiffrigt och 10-1 innan matchen var över. Småkronorna gick i och med segern upp i topp i grupp B. På nyårsafton väntar Ryssland, som hittills har två segrar av två möjliga i turneringen.

Mer läsning

Annons