Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson firade med en seger

Annons

Zlatan Ibrahimovic gjorde tidernas snabbaste svenska mål i en tävlingslandskamp.

Samtidigt:

Anders Svensson skrev sin egen rad i historieböckerna.

Jaså, det visste jag inte... (leende). Nä, men det är klart att det är skönt, säger han i det vanliga kaoset i den mixade zonen.

Mot Kazakstan raderade 38-årige Svensson ut Thomas Ravellis långlivade rekord som Sveriges meste landslagsman hittills.

Tog nästan 14 år

Mellan Pretoria och Astana är det långt. Likaså mellan den 27 november 1999 och den 10 september 2013. 14 år på några månader när.

Intervallen innehåller 144 landslagsuppdrag under tre olika herrar (Tommy Söderberg, Lars Lagerbäck och Erik Hamrén), fem spelade mästerskap (VM 2002 och 2006, EM 2004, 2008 och 2012) och resor till länder, städer och arenor de allra flesta för nöja sig med att besöka i kartboken.

Men i Brasilien har han aldrig spelat med landslaget.

Får han det?

Får Sverige?

Utgången av mötena med Irland och Kazakstan och Svenssons bidrag i dem har rullat bollen i rätt riktning. Nu ska den bara i mål också.

Och som alla vet är det inte så bara.

"Har det i egna händer"

Sköter landslaget korten rätt blir det play off i november.

Segern här betyder att vi har det i egna händer. Vi åkte hit för att ta tre poäng, och det gjorde vi så det känns skönt, säger han.

Men han var också kritisk.

Vi hade mycket boll men de rann igenom oss ganska mycket då vi tappade bollen på vår sista tredjedel. Det finns en hel del att förbättra där. Det var många omställningar, så det var ofta full fart hem. Men vinna, det är det enda som räknas.

Mer läsning

Annons