Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt hopp om nya medaljer

Annons

EM-tvåa i Gdansk 2011.

Nu ska Sveriges pingisherrar försvara silvret.

Väldigt spännande. Vi har medaljchans i flera klasser och det har vi inte haft på länge, säger förbundskapten Ulf "Tickan" Carlsson inför EM.

Hårda smashar, skruvade loopar och välplacerade flippar. I den färgsprudlande arenan Multiversum i Schwechat, tjugo minuters lokaltågresa från Wien, vänjer sig det svenska landslaget vid ljuset - och studsen.

Ganska långsam och det gillar jag. Då hinner jag förbereda mig mer för slagen innan bollen sjunker alltför snabbt, säger Frankrikeproffset Pär Gerell till TT.

Ett landslag utan bolltrollande spelare från den gyllene generationen - ingen J-O Waldner, ingen Jörgen Persson - ska försöka ta EM-medalj för tredje året i rad.

"Tickan" optimist

Vi har en bred trupp med många unga spelare som börjar ta för sig mer och mer på de internationella borden. Och det ser väldigt lovande ut för svensk pingis, säger Carlsson.

För två år sedan gick herrlaget oväntat till final, men förlorade där mot suveräna Tyskland. Mästerskapsrutinerade Jens Lundquist och Pär Gerell ingick i silverlaget - och ska under fredagen tillsammans med 25-årige defensivspelaren Fabian Åkerström och 22-åringarna Kristian Karlsson och Mathias Översjö kliva in i EM-matchhagen. Inget gruppspel, utan slutspel direkt. För svenskarna väntar Polen i åttondelsfinal.

Vi lever mer på att alla tre vinner matcher, vi kan inte räkna med att en av oss går rent, säger Lundquist som är den högst rankade svensken, 57 i världen.

Slog Boll

Vänsterhänte Pär Gerell imponerade för två veckor sedan i Champions League-gruppspelet när han besegrade världsfemman Timo Boll.

Jag spelade listigare mot honom nu. Den matchen känns smart att ta med sig till mötet med Polen. Det kommer bli tufft, men vi är favorit, säger Pär Gerell.

Mer läsning

Annons