Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskor i slagläge inför andra

Maria Pietilä Holmner och Anja Pärson har en pallplats inom klart räckhåll inför det andra slalomåket i Åre på söndagen.

Pietilä Holmner ligger på fjärde plats, med Pärson bara en placering bakom.

Det var skönt med en lätt start, jag har lite lättare att komma i gång då. Jag såg på de andra att det såg superlätt ut, speciellt för Anja. Det kändes som att jag kunde ligga på, men jag blev lite sen på slutet, säger Pietilä Holmner.

Avståndet upp till ledande Maria Riesch är visserligen 98 hundradelar för Pietilä Holmner och 1,29 för Pärson. Men till en pallplats saknas bara en hundradel för Pietilä Holmner.

I andra åket får svenskorna dessutom bra startnummer, vilket borde vara en fördel tror Anja Pärson.

Jag tror det i andra, när man får starta lite längre bak, kan följa spåret och våga släppa, kan jag känna mig lite tryggare.

För de övriga svenskorna gick det däremot sämre. Frida Hansdotter och Emelie Wikström körde ur, medan Therese Borssén och Kajsa Kling missade det andra åket.