Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenske RedOne kan bli Grammykung

Annons

Svensken bakom Lady Gagas framgångar kan bli kung på amerikanska Grammygalan.

RedOne är nominerade i alla de tre tyngsta kategorierna.

Detta är en av de lyckligaste och stoltaste dagarna i mitt liv, säger han.

Årets skiva, årets låt och årets album - det är i särklass de tyngsta kategorierna världens finaste musikpris delas ut i.

RedOnes namn återfanns i alla tre när Grammynomineringarna presenterades natten till torsdagen, svensk tid.

Singeln "Poker face", som RedOne producerat åt Lady Gaga, tävlar om priset för årets skiva mot bland annat "Halo" med Beyoncé och "I gotta feeling med The Black Eyed Peas.

I kategorin årets album slåss det RedOne-producerade "The Fame" med Lady Gaga mot plattor med bland andra Dave Matthews Band och Taylor Swift.

"Poker face" är också nominerad i kategorin årets låt och bästa danslåt.

Sov i studion

RedOne beskriver natten som en overklig upplevelse:

När de fortsatte att säga "Poker Face" och "The Fame" om och om igen kunde jag knappt lägga band på mig själv, säger RedOne i en skriftlig kommentar.

För den svenska producenten - som började sin karriär med att skriva hitlåtar till A-Teens 2001 - var nattens nomineringar en milstolpe.

Han minns tiden när han fattig flyttade till Sverige från Marocko.

Jag ville bli producent så mycket. Jag sov i inspelningsstudion för att vara nära musiken, och ofta eftersom jag inte hade någon annanstans att ta vägen, säger han.

Jobbar med Usher

RedOne - som egentligen heter Nadir Khayat - arbetar just nu med Ushers kommande skivan.

Samt två nya pophopp: "X Factor"-vinnaren Samantha Burke och electropop-artisten Kee.

När jag började arbeta med Gaga hon var en ny akt som var på väg att skriva skivkontrakt. Jag hade en väldig tur med henne och jag hoppas att jag kommer att ha samma tur med artisterna som jag börjat jobba med nu, säger han.

Han beskriver samtidigt hur ödmjuk han känner sig:

Jag är tacksam för kampen jag har haft längst vägen för att nå denna framgång och jag är ödmjuk inför det faktum att jag har möjlighet att arbeta med sådana stora artister. I dessa svåra tider hoppas jag att musikens glada anda skiner igenom.

Det är två kvinnliga superstjärnor som dominerar bland nomineringarna till Grammygalan. Beyoncé har fått hela 10 nomineringar och countrystjärnan Taylor Swift 8. Grammygalan äger rum den 31 januari i Los Angeles.