Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskarna föll bort i Quebec

Annons

Ett svenskt lag på herrsidan och två svenska lag på damsidan föll i backen vid sprintstafetterna i fri stil i kanadensiska Quebec på fredagen. Fallen gjorde att svenskarna, trots bra åkning och fin form, missade framskjutna placeringar.

Fall är något man kallt får kalkylera med, säger förbundskapten Lars Öberg till TT.

Det svenska förstalaget med Teodor Peterson och Emil Jönsson låg bra till i slutet av herrarnas stafett. Men på den avslutande sträckan föll Jönsson efter att ha krokat i ryssen Aleksej Petuchov - och hoppet om en svensk pallplacering var ute. Det blev i stället en sjundeplats för Jönsson och Peterson.

Sveriges andralag, med Robin Bryntesson och Simon Persson, stod på benen hela vägen och slutade nia. Kazakstans förstalag vann överraskande.

Pajala föll

På damsidan slutade Sveriges andralag, med Magdalena Pajala och Linn Sömskar, på åttonde plats i finalen. På den näst sista av totalt sex sträckor krokade Pajala plötsligt i amerikanskan Jessica Diggins och föll. Därmed tappade svenskorna kontakten med täten. USA:s förstalag vann.

Sveriges förstalag, bestående av Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter, försvann i semifinalen efter att båda åkarna fallit.

"Tät tävlingsform"

De många vurporna för svensk del var dock inget som upprörde Lars Öberg.

Teamsprint är en tät och intensiv tävlingsform, där är det fler än vi som har drabbats av fall. Så det får man räkna med, säger han.

Enligt Öberg kommer det heller inte att lämnas in några protester mot Jönssons och Pajalas kollisioner med sina respektive konkurrenter. I stället blickar man framåt.

Nu hoppas vi att vi kan vända den här trenden. Vi visar att vi har bra formkurva på våra åkare. Farten och kraften har de, säger Lars Öberg.

Mer läsning

Annons