Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskarna bakom Dallasseger

Dallas svenskar stod för sammanlagt fyra poäng när laget besegrade Minnesota med 4-3 på hemmaplan i NHL-ishockeyn. Södertäljefostrade Tom Wandell öppnade målskyttet knappt fem minuter in i första perioden på pass från Fabian Brunnström. Brunnströms assist innebar hans första poäng sedan den 31 oktober. Mike Modano utökade sedan Dallas ledning till 2-0 i andra periodens sjätte minut innan Loui Eriksson på backhand gjorde sitt 20:e mål för säsongen, vilket innebar 3-0 till Dallas. Eriksson blev sedan noterad för ytterligare en poäng när han assisterade till Matt Niskanens 4-0-mål 13.37 in på andra perioden.

Minnesota ryckte sedan upp sig och reducerade till 3-4 innan matchen var slut men närmare än så kom man inte. Vinsten var viktig för Dallas då de båda lagen inför matchen låg lika i Western conference på 51 poäng vardera. Tom Wandell blev utsedd till matchens tredje stjärna och värt att notera är också att Nicklas Grossman var tillbaka på isen efter fem matchers uppehåll på grund av en knäskada.